Szénszálas termékek alkalmazása a tengeri hajók területén

2022-06-14 14:21:54 tanchain

A Toray Carbon Fiber Europe által termelt Torayca® szénszál hozzájárul a hajógyártó ipar fejlődéséhez. Jelenleg a Torayca® szénszálát széles körben használják a verseny- és szabadidős jachtok, vitorlás jachtok, katamaránok, kompok és más típusú hajók területén. fontos.

carbon fiber yachts


Előnyök a szénszálas hajók területén

Amikor a hajótest kemény körülményeknek van kitéve a tengeren, ez az anyag vizsgálata. A hagyományos anyagokhoz, például fémhez, üvegszállal megerősített poliészterhez stb. képest a Torayca® szénszál a következő előnyöket nyújtja:

Kiváló mechanikai szilárdság.

Nagy ellenállás a mechanikai fáradtsággal szemben.

Alacsony sűrűségű, kétszer alacsonyabb, mint az üvegszállal megerősített poliészter anyag.

Jobb öregedésgátló és korrózióállóság.


A szénszál némi javulást adhat a hajóknak a sebesség és a stabilitás terén. Az olyan teljesítményjavulások, mint az öregedési ellenállás, az ütésállóság, a korrózióállóság és a mechanikai kifáradási ellenállás, jelentősen javítják a hajók biztonságát és tartósságát.

A szénszálas hajók tipikus alkalmazásai

A Torayca® szénszálas kompozitokat évek óta sikeresen használják a hajógyártásban. Bizonyított megbízhatósági és tartóssági múlttal rendelkeznek.

carbon fiber ships

A Torayca® szénszálas a tervezőknek a lehetőségek széles skáláját kínálja a fedélzetek, hajótestek és belső terek tervezésére. Környezetvédelmi szempontból a szénszálak használata által előidézett kis súly csökkentheti az edény energiafogyasztását, ezáltal tovább csökkentve a CO2-kibocsátást.


A kompozit anyagok használata csökkenti a hajók üzemeltetési költségeit is, mivel nagy tartósságuk csökkenti a karbantartási költségeket. A szénszálas kompozitok alacsony sűrűsége miatt az energiafogyasztás is optimalizálva van.


Tipikus tengeri szénszáltípusok és jellemzők

Toray Carbon Fiber Europe T700S szénszála a hajógyártó iparban a referenciaérték. Mindhárom elterjedt gyantával kompatibilis, beleértve az epoxit, a vinilésztert és a poliésztert, különösen alkalmas hajótestek, árbocok, fedélzetek, szerkezetek és belsőépítészeti elemek gyártására.


Az Ocean Racingben minden gramm számít. Minél könnyebb a hajó, annál gyorsabban vitorlázik. Csakúgy, mint a Forma-1,a legjobb technológiára van szükség ahhoz, hogy legyőzzük a versenyt. A Toray Carbon Fiber Europe csúcskategóriás Torayca® szénszála elengedhetetlen a tervezők számára.


A T800H és a T800S közepes modulus szénszál a versenyvitorlások építéséhez választott anyag;

A nagy modulusú M40J és M46J szénszálakat elsősorban olyan alkalmazásokhoz tervezték, amelyek nagy modulust és nagy elektromos ellenállást igényelnek, például árbocokat és fóliákat.

T700S carbon fiber

Az óceáni versenyzésben a sebességrekordok felállítása nem elsődleges; a legénység biztonsága is forog kockán. A Torayca® szénszálának megbízhatósága kritikus fontosságú ahhoz, hogy a személyzet biztonságosan visszatérjen a kikötőbe.


Hívjon minket
Whatsapp
Vizsgálat
Küldjön e-mailt